fbpx

Very Cool People uzstādītais uzdevums esot izklaidēt, tā viņi paziņo sava albuma beigās, lai arī ikvienam klausītājam tas bija skaidrs jau no pirmā skaņdarba šīs grupas otrajā ierakstā. Pietiekami izklaidējoši albumā, viņi noteikti vēl jo vairāk aizraujoši dzīvajā izpildījumā, dzirkstošā kokteilī sajaucot fanku ar džezu un blūzu un pievienojot vēl kādas tikai pašiem vien zināmas garšvielas, bet atturoties no dziedāšanas, kas dažkārt patiešām var nenākt par labu. Ceru, ka Bandcamp vietnē publicēto ierakstu, kuru bez maksas var noklausīties ikviens, Very Cool People izdosies atrast arvien jaunus klausītājus. Kā jau minēju – pirmkārt šis ir lielisks fons kādai gumīgai ballītei birojā vai mājās. Taču, ja ieklausīsieties uzmanīgāk, novērtēsiet vēl daudz muzikālu smalkumu, kas varbūt pirmajā klausīšanas reizē paslīdēja garām.

Dace Volfa

Izpildījums: 5/5 Baudījums: 3,5/5

Very Cool People darbojas Latvijā maz izkoptā stilā – džezfankā. Tas viņiem ļauj kruīzēt relaksētāk un pat ar trolejbusu. Ja nopietni, tad šis ir ļoti kvalitatīvs, apzināti dažu dienu sesijā tapis un līdz ar to ļoti vienoti skanošs ieraksts, kurā ik pa laikam ieskanas arī „taisnāks“ džezs. Tas albumu vienozīmīgi ierindo mājās klausāmo kategorijā, lai arī dzīvajā izpildījumā Very Cool People noteikti uzskatāma par lielisku ballīšgrupu vārda vislabākajā nozīmē. Albums ir pilnībā instrumentāls, kas ļauj to daļēji laist gar ausīm kā fona mūziku, vai arī tieši otrādi – iedziļināties vokāla netraucētos sīkumos un dažos skaņdarbos saklausīt, piemēram, vēl trīs ārpusgrupas pūtēju iespēles un saspēles. Tādu netrūkst, tomēr pietrūkst… dzīvīguma.

Kaspars Zaviļeiskis

Izpildījums: 5/5 Baudījums: 4/5

Mūzika bez vokāla ir labākais ceļš, lai tās izpildītāju pieres pasargātu no zīmoga ar uzrakstu „Ražots Latvijā“, kas uzspiests nebūt ne ar tiem labākajiem nodomiem, kaut šajā gadījumā mēs var lepoties, ka grupa Very Cool People ir no Latvijas. Pacilājoša ballīšu mūzika, kas noderēs gan mūzikas pazinējiem, kas novērtēs gados jauno puišu saspēli un profesionāli augstvērtīgo sniegumu, gan kā neuzbāzīgs fons jebkura saviesīga pasākuma ievadā. Grupas līderis un skaņdarbu autors ir ģitārists Elvijs Grafcovs, kurš, strikšķinot savu instrumentu vienatnē, nepanāktu šādu efektu bez bundzinieka, basģitārista, „hamondiski“ burbuļojošām ērģelēm un diviem saksafoniem. Roka neceļas šo mūziku apzīmogot arī ar neko neizsakošajiem un bezpersoniskajiem žanru apzīmējumiem jazz-funk­ vai fusion, kuras savai mūzikai kabina klāt simtiem grupu visā pasaulē. Very Cool People spēlē patiešām lielisku oriģinālmūziku un, atšķirībā no citiem līdzīga ceļa gājējiem, kuru albumu dizains bieži vien ir nekāds, noformē vāciņus(šis ir viņu otrais albums) ar gaumi un lielisku humora izjūtu.

Uldis Rudaks

Izpildījums: 5/5 Baudījums: 4/5